Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ανθρωπική πολιτική

Σήμερα λέει χαιρέκακα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας «όταν η Γαλλία εφαρμόσει ποσοστό φορολόγησης ύψους 75% για την ανώτατη βαθμίδα φόρου εισοδήματος, θα στρώσουμε κόκκινο χαλί και θα υποδεχθούμε περισσότερες γαλλικές επιχειρήσεις, που θα πληρώνουν λιγότερους φόρους στη Βρετανία» αλλά θα χαίρεται μέχρι αύριο, που οι Κινέζοι και οι Ινδοί θα πουν: εδώ είναι καλύτερα!!!

Δυστυχώς, η διαμόρφωση των ορίων στην παγκόσμια οικονομία είναι ευδιάκριτη. Τα όρια  δεν υπάρχουν και ο άνθρωπος υποβιβάζεται κάτω από την οποιαδήποτε αγοραία αξία.

Έτσι λοιπόν, στις μέρες μας, φαίνεται να καταρρίπτεται η ανθρωπική αρχή σύμφωνα με την οποία "το σύμπαν έχει ακριβώς τις κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή κάτι που σημαίνει ότι σχεδιάστηκε ειδικά για εμάς".

Μπορεί λοιπόν στο σύμπαν να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, δες όμως που ακριβώς αυτές αρχίζουν να εκλείπουν απ' τη γη!!!

Δυστυχώς, η μονοδιάστατη μορφή του κόσμου, όπως σήμερα τον ξέρουμε (κόσμο-σούπα), δεν επιτρέπει ούτε καν την διατύπωση των-όποιων διαφορών μας ακόμα-και στα πλαίσια της ύπαρξης μιας τοπικής πολιτισμικής-πολιτικής αναλαμπής.

Όχι πως, αν φορολογούσε ο Γάλλος περισσότερο τους πλούσιους, μονοσήμαντα θα 'ταν καλύτερα, θα 'χε πάντως την επιλογή.

Όπως φαίνεται όμως, κανείς άνθρωπος δεν θα 'χει επιλογές. Ούτε καν ο Γάλλος... 

Και 'κει που λέγαμε πως το σύμπαν σχεδιάστηκε για να υπάρχουμε, σήμερα λέμε πως το σύμπαν σχεδιάστηκε για να υπάρχει η "Αγορά".

Θλιβερό δεν είναι?

 

Υ.Γ.
Βλ. σχετικές αναρτήσεις για τον Κοινοτισμό (ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ)