Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ (1)

Το "τρένο της ανάπτυξης", που όλοι ευαγγελίζονται, μπορεί να 'χει διάφορες μορφές.

Αντιλαμβάνομαι το "τρένο της ανάπτυξης" της Γερμανίας και των συνοδοιπόρων της, ως μια βαριά μηχανή, καλογυαλισμένη, πεντακάθαρη που κινείται με ηλεκτρισμό και τρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα πάνω σε δύο υπέροχες (καλοσχεδιασμένες και άψογα υλοποιημένες) ράγες. Οι ράγες πάνε ένα μεγάλο ταξίδι πάνω από hi-tech γέφυρες περνώντας από καταπράσινα τοπία.

Για να φεύγει αυτό το τρένο, οι ράγες του έχουν ανοχές μερικών δεκάτων του χιλιοστού και ο οδηγός, (ένας προτεστάντης με σακάκι, λευκό πουκάμισο και κολλαρίνα) διαχειρίζεται με ακρίβεια κεραίας το χρόνο της κάθε στάσης.

Τέλος, όλοι οι επιβάτες έχουν κόψει το προβλεπόμενο εισιτήριο.

Το τρένο που πάει την Ελλάδα, δεν θα έλεγα πως έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σε αντίθεση με αυτή την υπέροχη μηχανή, το τρένο της Ελλάδας καίει ξύλα απ' τα δάση που κάηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι και είναι φορτωμένο χύμα ανθρώπους.

Εδώ προβλέπεται:
  • να πάρει ο ύπνος τον οδηγό και να ξεχάσει να ξεκινήσει.
  • να μην πάει και πολύ "στρωτά", γιατί ο εργολάβος "έφαγε" σανίδια απ' τις ράγες και ο οδηγός έχει σουρώσει.
  • να κάνει απρόσμενη στροφή γιατί βρέθηκε ένας βράχος στην τροχιά που ήτανε μνημείο (χωράφι κάποιου που 'χε τρελό βύσμα).
  • να ανακοινωθεί πως τελειώσαν ξαφνικά οι ράγες και ο κόσμος να κατέβει κάτω ν' αρχίσει να στρώνει.
  • να ανακοινωθεί πως όλοι πρέπει να κατέβουν να σπρώξουν γιατί δεν έχει άλλα καύσιμα.
  • να ανακοινωθεί ότι το τρένο πάει στο γκρεμό και πρέπει σιγά-σιγά όλοι να πηδήξουν απ' αυτό, αρπάζοντας ότι μπορούν απ' το φορτίο.
Ο χύμα-τύπος που τ' οδηγάει, παίζει να φωνάξει τους επιβάτες για να του βάλλουν φωτιά, έτσι για να χαζέψουν το "μπουμ" την ώρα που θα σκάει!!!

Τέλος, με λαγούτα και τουμπερλέκια, θα τραγουδάν όλοι "ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ" για να πάνε περπατώντας, χαρούμενοι και σουρωμένοι (με τσίπουρο από παράνομα καζάνια) όπου τους βγάλει.

Γιατί αυτή είναι η αντίληψη του Έλληνα ρε φίλε, δεν είναι να πουλήσεις το-όποιο σκατό-τρένο μαζί με τους επιβάτες του!!!


Υ.Γ. 
Βλ. παλαιότερη ανάρτηση να 'χα την δική-μου γη και σχετικές αναρτήσεις για τον κοινοτισμό (ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ)