Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τον ήπιαν και τούτοι...

Είναι δυνατόν να προσωποποιείται ένας άνθρωπος για μια πολιτική (η οποία παρελπίδα επιτάσσεται ως μονόδρομος) που ακολουθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός?

Σύμφωνα με την Ν.Δ. είναι.

Έτσι, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως: θα στηρίξει και η Ν.Δ. την ίδια πολιτική (χωρίς τον τ. πρωθυπουργό). Με αυτόν τον απλό τρόπο ο τ. πρωθυπουργός θα "βγει-πάλι στα κάγκελα" και θα κάνει (πάλι) αντιπολίτευση, λέγοντας αυτά τα ωραία που είχε ξαναπεί (πριν βγει) και η Ν.Δ. ΣΥΝΥΠΕΎΘΥΝΗ θα διεκδικήσει τα αξιοζήλευτα (σημερινά) ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές.

Εύγε!!!

Υ.Γ.1
Βλ. σχετικά
Υ.Γ. 2
Βλ. σχετικό άρθρο του Σταύρου Χριστακόπουλου Όταν το παντελόνι φτάνει στα γόνατα... από το ΠΟΝΤΙΚΙ της 7.11.2011 απ' όπου το παρακάτω απόσπασμα:
"Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφές από πολύ καιρό ότι έπρεπε να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Όμως ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός. Ως τέτοιος κατέστρεψε μια χώρα ολόκληρη και την παρέδωσε με τρόπο που κανείς στο παρελθόν δεν έχει κάνει: ως εκλεγμένος. Συνεπώς η πανθομολογούμενη ανάγκη να φύγει το συντομότερο απαιτούσε δημοκρατική διέξοδο. Ακριβώς για να τον στείλει στα αζήτητα ο μόνος αρμόδιος. Εκείνος που του έδωσε τα ηνία της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός. Αντ’ αυτού:

● Τον διώχνει η Μέρκελ.

● Τον διώχνει ο Σαρκοζί.

● Τον διώχνει η τρόικα.

● Τον διώχνουν οι αγορές.

● Τον διώχνουν τα ΜΜΕ.

● Τον διώχνουν όλοι όσοι εμπλέκονται στην ελληνική κρίση ως ανεπίσημοι διαχειριστές της.

● Τον διώχνουν ως ανίκανο να υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ο μόνος που απαγορεύεται να τον διώξει είναι ο ελληνικός λαός. Διότι, αν διώξει αυτόν, μπορεί να πάρει ο διάολος και τους όποιους επόμενους. Διότι, όπως είπε δημοσίως και η πρώην σύμβουλος του εγκληματία Φουτζιμόρι, η κυρία Έλενα Παναρίτη, οι εκλογές θα σημάνουν πιστωτικό γεγονός.

Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος: η δημοκρατία συνιστά πιστωτικό γεγονός. Μπορεί και να μας οδηγήσει εκτός του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ, αν μας κυβερνά ένας τραπεζίτης, πριμοδοτημένος με ένα πλούσιο και διαρκές «μετοχοδάνειο» από την ίδια την τρόικα, δεν τρέχει κάστανο. Όλα καλώς καμωμένα. Αρκεί να μην αποφασίζει ο ελληνικός λαός."