Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Φάπες και αναμνήσεις

Θυμάμαι-τότε, που κόβαν τα δώρα και τα επιδόματα από τους Δημόσιους Υπαλλήλους και κάποιοι-"εκτός" μας έλεγαν: καλά-σας-κάνουν.

Θυμήθηκα-πάλι μια πρόσφατη σχετική ανάρτηση με τίτλο: Ήρεμα-χαλαρά.

Και βλέπω πως η επικρατούσα-τότε αντίληψη "ότι-και να 'ρθει, θα 'ρθει για όλους" έχει διαμορφωθεί στο: "ότι 'ναι να 'ρθει, έρχεται σε κομματάκια" μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα γλυτώσει. Έτσι δημιουργείται ένα πλήθος μικρών-μα "ατομικών" δραμάτων τα οποία δεν είναι διαχειρίσιμα σε συλλογικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα ότι θα κόψουν-λέει σήμερα το 40% των μισθών στους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ.

Μπορεί κάποιοι, να χαρούν μ' αυτό. Μα τους θυμίζω ότι: αν είναι "μέσα" (στο δημόσιο) θα ρθει κι η σειρά τους, αν είναι "έξω" (απ' το δημόσιο) ας αναρωτηθούν: που θα πουλήσουν την πραμάτεια τους?

Ο Θείος-Γάτος: τους έτριξε τα κόκαλα! Με τις όμορφες, τα έξυπνα και τα παντελόνια (που αυτός τα φόραγε), ένιωσα πως, αν ήμουν μαζί-του, θα 'θελα να 'ταν ο αρχηγός-μου!

Μ' ατύχησα. Εγώ δεν έχω αρχηγούς και βλέπω τον τρόπο που: ο "δικός-μου" "υπ-αρχηγός" ανατριχιαστικά υποκλίνεται στο Μεγάλο Αφέντη!!! (εικονογράφηση της ανάρτησης, φωτογραφία από ΤΑ ΝΕΑ σήμερα). ΤΑ ΝΕΑ που δειλά-δειλά αρχινούν να επαναδιαπραγματεύονται την θέση του "ζήτω-η-κυβέρνηση-του-μνημονίου" που είχαν μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα τούτη ΔΕΝ-ΥΠΑΡΧΕΙ-ΑΥΡΙΟ γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και το μόνο που βλέπω είναι εμάς-μετανάστες-του-τόπου-μας που περιέγραφα σε πρόσφατη σχετική ανάρτηση (βλ. επίσης σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου για τον κοινοτισμό).

Γιατί μπορεί το ΔΝΤ, οι Γερμανοί και διάφοροι-άλλοι "Φίλοι" να θέλουν να μας "αλλάξουν τα πετρέλαια", μα όσο "άχρηστοι" κι αν είμαστε, κάπως-πρέπει να-την-βγάλουμε.


Υ.Γ.
Βλ. σχετική ανάρτηση από το Antinews: Την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας διατάσσει η νέα έκθεση του ΔΝΤ