Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Άλλη μια απελπισία

Το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ λέει ότι: γίνεται επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης.

Διαβάζοντας το κείμενο καταλαβαίνω πως και οι τελευταίοι μας υποβάθμισαν-τελείως. Εμείς πως τους κάνουμε επίθεση? Τους λέμε πως δεν-τους-αγαπάμε?

Μήπως αυτοί αξιολογούν το όραμα της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση?

Ένα όραμα σαν αυτό που ανακοίνωσε η κ. Μπιρμπίλη ότι π.χ. θα γίνει πεζόδρομος η Πανεπιστημίου.

Που σημαίνει ότι πέντε-δέκα "σοφά" αρχιτεκτονάκια, θα πάρουν τα γκα-φρα να μελετήσουν [ποιά γκα-φρά (!?!)] βλ. σχετικά παλαιότερη σχετική ανάρτηση για τις προεκλογικές εξαγγελίες και δυό-τρεις μεγάλο-εργολάβοι θα πάρουν τα υπόλοιπα γκα-φρά για να το φτιάξουν (αν αυτό γίνει ποτέ).

Συγνώμη, μα μας κόψατε μισθούς-συντάξεις και τα λεφτά τα δίνετε έτσι ώστε, εμείς, οι εξαθλιωμένοι, να βαράμε βόλτες στην "Ευρωπαϊκή" Αθήνα? Ή μήπως θα σας χαλάμε την εικόνα με τα σκισμένα μας ρούχα και θα μας "μαζεύουνε" για να μην στεναχωριόσαστε?

Πόσα λεφτά θα έπρεπε να δώσετε για να διατυπώσετε λύσεις που θα αναφέρονταν στον κόσμο και όχι στις ελίτ των "σοφών" και των μεγαλο-εργολάβων?

Έγραφα την προηγούμενη βδομάδα για την ανάπτυξη:

"Οι δομές της πολιτείας όπως σήμερα την ξέρουμε, αυτό (το όραμα) δεν το περιέχουν.

Αν όμως αλλάξουν (και η αρχιτεκτονική-με-τη-γη έχει ρόλο σε αυτή την αλλαγή), η κρίση (που τρομάζει) και η ύφεση (που μοιάζει με οπισθοδρόμηση), μπορούν να διατυπώσουν ένα νέο όραμα που χρέος-μας είναι: να-το-κάνουμε-ωραίο!
"

Είναι τα λεφτά που τσιγκουνεύεστε για να διατυπώσετε και να προδιαγράψετε το όραμα για την ανάπτυξη του κόσμου ή η ψευδαίσθηση πως: ο κόσμος του αύριο, θα λειτουργεί με τους κανόνες του χθες? 


Υ.Γ. 1
Βλ. σχετικά: Για την οικονομική-οικολογική και αειφόρο αρχιτεκτονική

Υ.Γ. 2
Μερικές ώρες αργότερα που επισκέφθηκα πάλι τον σύνδεσμο, παρατήρησα ότι το άρθρο στα νέα "διορθώθηκε" και έγινε: Νέα επίθεση από τους οίκους αξιολόγησης.

Μήπως μας δουλεύουνε?