Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Βγάλαμε Πρύτανη!

Βλ. τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου που πολύ τα χάρηκα (βλ. πρόσφατη σχετική ανάρτηση).

Κοίτα τώρα το σενάριο που κυκλοφορεί και οφείλει να διαχειριστεί η υπάρχουσα μα κυρίως η νέα πρυτανεία.


Ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αύριο, όλοι οι υπάλληλοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (λένε-πως) θα καταλάβουν τα κτήρια Διοίκησης. Με τους πουλημένους συνδικαλισταράδες-μας, αυτή η "αυτοργάνωση" είναι μια-κάποια αντίδραση!!!

Έγω γράψει και ξανα-γράφω, πως είμαι ενάντια σε κάθε βία και θεωρώ την κατάληψη ως μια εξαιρετικά ακραία και βίαιη έκφραση.

Αλλά πως θα αντιδράσουμε?

Πότε νομιμοποιείς έναν "πόλεμο"?

Θα τον νομιμοποιήσεις αν βάλουν δίδακτρα στο δημόσιο πανεπιστήμιο (???) αν δεν πάρεις σύνταξη-ποτέ  (???), αν απολύσει (πόσους???) από τους τους υπαλλήλους του ιδρύματος, ή αν διώξει (πόσους???) από τα μη-μόνιμα μέλη ΔΕΠ ???

Είμαι βέβαιος πως η εποχή που έρχεται θα είναι μια εποχή συγκρούσεων. Ορισμένα υποψήφια πρυτανικά σχήματα διατύπωναν σενάρια πολέμου (απ' την ανάποδη) και είναι βέβαιο ότι εξαρτημένα αντανακλαστικά ανθρώπων που είναι εκπαιδευμένοι στον πόλεμο: θα τον έκαναν.

Ευτυχώς οι "άθλιοι" του συστήματος (δηλαδή εμείς-τα "σκουπίδια" οι διοικητικοί) είναι στοιχειωδώς εκπαιδευμένοι στην δημοκρατία και μ' αυτήν υπερασπίστηκαν την επιλογή τους.

Αλλά δεν έχω-ακόμα βγάλει συμπέρασμα για το ποιο είναι το όριο στο οποίο οι άνθρωποι που: δεν-θέλουμε-τον-πόλεμο, θα πρέπει να επανα-διαπραγματευτούμε τα όρια των αντοχών μας.

Και με τι όρους?